2020-10-14 00:00
Mathias

Ett SecuritasHome-system är i grund och botten framtaget för att du ska kunna installera det själv. Oftast behövs bara enkla verktyg som t.ex. skruvmejsel och/eller skruvdragare, ett borr av lämplig dimension om du har stenväggar, och kanske en lodstock.

När man startar installationen så följer man en webbaserad steg-för-steg guide som guidar dig igenom installationen, och ger dig tips på var och hur du placerar dina detektorer. Guiden hjälper dig även att länka dina enheter till din centralapparat, samt att ge dom lämpliga namn. SecuritasHome har i många år jobbat på just detta sätt, och har tiotusentals nöjda kunder som utan problem genomfört sin installation själv. Vissa kunder har jämfört det med att bygga ihop en bokhylla de köpt på det stora möbelvaruhuset, fast enklare och roligare! Varför betala extra för något man kan göra själv, när man dessutom kan passa på att lära sig en massa om sitt larmsystem under tiden? Och det tar oftast inte mer än 2-3 timmar att installera, lite beroende på hur många komponenter man har köpt.

Skulle man trots allt stöta på problem under installationen, så finns supporten alltid bara ett telefonsamtal bort på telefon 0771-10 10 90, eller via e-post larmsupport@securitas.se.

Om man inte hinner, vill eller kan då?

Ett SecuritasHome-system är till för alla. Gammal som ung, tekniskt kunnig eller oteknisk, händig eller aningen mindre händig. Ibland hinner man helt enkelt inte med allt, och att installera sitt larm kan vara just en sådan sak som blir liggande kvar på samvetet, ”- Visst ja, jag skulle ju installera larmet i helgen”!

Vi har nu tagit till oss av våra kunders önskemål och lanserat att samarbete med Hemfixare.se. Hemfixare är ett företag som finns representerade på de flesta orter i Sverige, och de kan hjälpa dig med installationen. Rent praktiskt fungerar det så att du köper larmet på vanligt sätt via vår webbshop, www.securitashome.se, och därefter besöker du Hemfixare.se´s installationssida för att efterfråga ett pris på vad en installation skulle kosta för just dig. Se det som att du skickar en offertförfrågan till Hemfixare.se, skulle du inte vara nöjd med priset så är du givetvis inte tvungen att ta hjälp med installationen.

Om du väljer att ta hjälp, så kommer de att boka en tid med dig för installation, efter att du fått hemskickat ditt SecuritasHome-system med posten. De utför installationen åt dig, men överlämnar koder och andra känsliga uppgifter till dig att fylla i. Hemfixare.se är av Polisen godkända larminstallatörer. Rent juridiskt så köper du ditt SecuritasHome-system av Securitas Sverige AB, och själva installationen köper du av Hemfixare.se. Du kommer alltså att få en separat faktura av Hemfixare.se för det jobbet som de utför åt dig!

Du kan även läsa mer om hur du installerar komponenterna i vår användarmanual, som du hittar här!

Lycka till med din installation, oavsett hur du väljer att utföra den!