2022-08-17 00:00
Mathias

Om du har IP-kameror anslutna till ditt system så kanske du vill kunna maskera bort vissa delar av kameravyn. Orsaken är ofta att du inte får filma utanför din tomt, men det kan också vara så att man helt enkelt vill att vissa ytor inte ska kunna kameraövervakas.

Lösningen kallas ”Privata zoner” och innebär att du markerar vilka zoner som ska vara privata, och då kommer det att ligga ett grått fält över kamerabilden i de ytorna. Du kan skapa upp till tre Privata zoner i varje kameravy helt fristående från varandra. Om du använder videoanalys i dina kameror så kommer videoanalysen att helt bortse från saker som rör sig bakom den grå markeringen, och på det sättet kan du enkelt minimera antalet notifieringar för saker som du anser oviktiga. Funktionen stöds av nyare kameramodeller, i nuläget ”IP-kamera Inne WiFi” och ”IP-kamera Ute WiFi”.

Du skapar en Privat zon genom att logga in på ditt konto via en dator. Välj valet "Video" i vänstermenyn, och välj sen "Inställningar" till höger i övre menyn. Välj vilken kamera du vill skapa zonen på i menyn, och om den aktuella kameran har stöd för Privata zoner så finns valet enligt nedan bild.

Bild på menyvalet

Klicka i bilden för att justera zonen enligt önskemål, och glöm inte att klicka på ”Spara” efter dina ändringar.

Bild på zoner

Skulle du ha frågor om funktionen, eller om andra saker, så kan du enkelt chatta med oss här på sidan, eller ring oss på 0771-101090!

Taggar: Maskera , IP-kameror , Privat , Zon , Kamera