2021-03-24 00:00
Mathias

En smart säkerhetslösning kräver en app för att du ska kunna ha full kontroll över vad som händer i ditt hem, och för att du enkelt ska kunna styra det som du för stunden vill styra. För många ligger betoningen på en app, för vem vill behöva knappa runt i telefonen för att hitta inbrottslarmet i en app, live-video i en annan app och kanske styrning av belysning i en tredje app?

Så ska det inte behöva vara, och appen till SecuritasHome fungerar just så. Du har allt i en app, och kan på så sätt enkelt ha koll på det som betyder mest för dig. Vilka funktioner du har i din app är delvis beroende på vilket abonnemang du har, och vilka typer av sensorer som du kopplat in. Om du har vårt grundläggande abonnemang (Bas) så ser du inga funktioner kring belysningsstyrning eller IP-kameror, men om du har vårt största abonnemang (Premium) så ser du alla funktioner. Allt för att hålla gränssnittet så enkelt som möjligt för dig, så du alltid hittar den funktionen som du behöver just nu!

Appen, som såklart finns både i Apple App Store och i Android Play, hör till plattformen och är tillverkad av Alarm.com men anpassad till Sverige av oss på Securitas Sverige och SecuritasHome.

Ska man beskriva det enkelt så kan man säga att appen är uppbyggd av en meny och ett antal ”boxar” som innehåller information. Menyn når du uppe till vänster genom att klicka på de tre horisontella strecken, och boxarna ser du direkt vid inloggning och du kan scrolla ner för att se fler boxar. När man klickar på någon box för att interagera, så öppnas det oftast upp fler möjligheter att styra den aktuella funktionen.

Bild på app och meny

Det praktiska med upplägget är att du direkt får en översikt av allt som hänt eller händer, och du kan även enkelt anpassa vilka boxar du vill ha överst eller dölja helt. Här kan du läsa mer om hur du anpassar din app.

Exempel på saker du kan göra direkt i vår app:
- Se status på ditt inbrottslarm, och givetvis till- eller frånkoppla larmet
- Se live och inspelad video från dina IP-kameror
- Styra din belysning
- Se temperaturen i dina olika rum
- Aktivera olika scener för att styra flera olika saker i hemmet när du t.ex. lämnar hemmet
- Se status på dina elektroniska lås, och givetvis låsa eller låsa upp dessa
- Titta på och ta stillbilder från dina Rörelsedetektorer med kamera
- Se aktivitetsloggen för att få veta vad som hänt i din bostad under dagen
- Få notifieringar om en dörr öppnas, eller står öppen, eller om att larmet kopplades från
- Se status på dina vattendetektorer och se att det inte finns vattenläckage någonstans
- Slå till eller från vattenventiler för att till exempel starta bevattning i drivhuset
- Ändra bland dina kontaktpersoner, eller ändra bland dina användare
- Använda telefonens GPS för att aktivera platsstyrda tjänster
- Och mycket mer...

Har du frågor kring appen eller andra saker, tveka inte att ringa oss på 0771-101090!