2021-05-05 00:00
Mathias

Om du använder IP-kameror i ditt SecuritasHome-system så lagras klipp från dessa kameror online, så du kan nå det inspelade materialet vart du än befinner dig. Dessa klipp spelas in när något händer i bilden, i den zon som du angett i din regel.

Men fram tills nu så har du inte haft möjlighet att spela in kontinuerligt och baserat på tid på dagen, men det kan ju finnas tillfällen när du helt enkelt vill att kameran ska spela in kontinuerligt även om inget speciellt händer i kameravyn. Beroende på hur du använder dina IP-kameror så kan användningsområdena vara många för en sådan funktion.

I mitten av maj 2021 lanserar vi därför stöd för lagring på SD-kort i dina kameror (se nedan för modeller som stödjs). Det fungerar så att du monterar ett SD-kort i kameran, och därefter så kan du skapa en regel för vilka tider som kameran ska spela in. Du kan ha denna funktion på max två kameror i ditt system.

Det inspelade materialet kommer du åt via appen eller via Mina Sidor, och bilderna lagras så länge som du angett i din regel, eller tills dess att SD-kortet är fullt och skrivs över med nya bilder.

Funktionen aktiveras automatiskt för befintliga kunder, kostnadsfritt givetvis, men kräver att du har abonnemanget som tillåter att du kopplar in IP-kameror - abonnemanget Premium.

Kamerorna som har stöd för detta i dagsläget är följande tre modeller;

Bild på IP-kamera Bild på IP-kamera Bild på IP-kamera
IP-kamera Inne WiFi (liten modell) IP-kamera Inne WiFi IP-kamera Ute WiFi

 

SD-kortet som ska användas ska var av typen Micro SDXC, och får vara på max 256 GB. Under våra tester har vi fått bäst resultat med, och rekommenderar därför, SanDisk High Endurance eller WD Purple Micro SD-card.

Hur monterar jag kortet?

Beroende på kameramodell så finns det en lucka, eller en gummiplatta på undersidan/baksidan med en symbol av ett SD-kort. Demontera luckan och stick in SD-kortet.

Hur skapar jag en regel och kommer åt bilderna?

Efter att kortet monterats i kameran så loggar du in på Mina Sidor. Du klickar på ”Video” ute till vänster och väljer ”Inspelningsregler”. Du skapar sen regeln för hur du vill spela in, och ditt inspelade material kommer sen att synas under menyn ”Tidslinje för lokal dygnet-runt inspelning”.

På tidslinjen över det inspelade materialet så kommer du även att se ikoner för andra saker som hänt i ditt system, t.ex. öppnade dörrar eller andra rörelser. Du kan då enkelt klicka på en händelse för att se video från den tidpunkten.

Bild på tidslinjen

Behöver du hjälp med funktionen, eller vill uppgradera ditt system med IP-kameror, ring oss på 0771-10 10 90.