2022-05-18 00:00
Mathias

Har du flera system från SecuritasHome och SecuritasPro? Funderar du på hur du enkelt ska kunna använda båda systemen med hjälp av samma app och att slippa logga ut och logga in hela tiden på dina olika konton?

Självklart så finns det en enkel lösning som gör att du kan koppla ihop två, eller flera, konton och på det sättet enkelt kunna hoppa mellan dina anläggningar i appen. Lösningen kallas ”Kopplade konton” och är enkel sak att göra via appen eller via datorn. Till vart och ett av dina larmsystem så har du ett användarnamn och ett lösenord för att kunna använda appen. Låt oss i det här exemplet kalla dina larmsystem för Larm A och Larm B – det kan vara ditt larm hemma, respektive ditt larm i sommarstugan eller varför inte ditt företagslarm.

Till ditt Larm A så har du användarnamnet ”användarnamn1@testmail.se” och ett lösenord.
Till ditt Larm B så har du användarnamnet ”användarnamn2@testmail.se” och ett lösenord.

Koppla dina system via appen

- Börja med att ladda ner appen Securitas Connect från AppStore eller Google Play.
- Logga in i appen med ditt primära användarnamn, d.v.s. den inloggning till det larm som du använder oftast (Larm A).
- Klicka på de tre strecken uppe till vänster, och scrolla ner till valet ”Inloggningsinformation”.
- Längst ner på sidan finns valet ”Koppla ett system”.
- Klicka på den blå knappen med texten ”+ Skapa
- Fyll i ditt användarnamn och ditt lösenord till ditt andra system (Larm B), och klicka på ”Nästa” uppe till höger på skärmen.

Klart! Du har nu kopplat systemen så att du kommer åt båda dina anläggningar med hjälp av samma app, och du kommer även att enkelt kunna hoppa mellan dina anläggningar om du är inloggad via en dator. För att byta mellan dina olika system så swipar du till höger eller vänster på startskärmen när du har appen öppen, och du kommer nu enkelt att kunna till- och frånkoppla dina larm, se status på enheter och alla andra funktioner som du har i dina larmsystem.

Bild från app     Bild från app     Bild från app     Bild från app

Koppla dina system via datorn

Om du har kopplat ihop dina system med hjälp av appen så kommer detta även att gälla när du loggar in via en dator. Men om du föredrar att göra kopplingen direkt via en dator, så gör du så här:

- Logga in på Mina Sidor med ditt primära användarnamn, d.v.s. den inloggning till det larm som du använder oftast (Larm A).
- Välj ”Inställningar” i menyn ute till vänster.
- Klicka på ”Inloggningsinformation
- Längst ner på sidan finns valet ”Koppla ett system”.
- Klicka på den blå knappen med texten ”+ Skapa
- Fyll i ditt användarnamn och ditt lösenord till ditt andra system (Larm B), och klicka på ”Nästa”.

Klart! Du har nu kopplat systemen så att du kommer åt båda dina anläggningar med hjälp av samma inloggning, och du kommer även att enkelt kunna hoppa mellan dina anläggningar om du är inloggad via appen. För att byta mellan dina olika system så klickar du på ditt larmsystems namn uppe till vänster på skärmen, där det t.ex. står ”Nilssons hem”. Då öppnas en meny där du kan välja vilket system som du vill se på din skärm, och du kommer nu enkelt att kunna till- och frånkoppla dina larm, se status på enheter och alla andra funktioner som du har i dina larmsystem.

Ovanstående bygger på att du har en ”Inloggning” till dina system, vilket du som ägare av systemet automatiskt har. Vill du skapa inloggningar till dina andra användare så följer du beskrivningen i användarmanualen.

Och som vanligt så finns vi här om du har några frågor! Chatta med oss eller ring oss på 0771-101090!