2020-08-19 00:00
Mathias

Om du har abonnemang Plus eller Premium så ingår funktionen ”Lås” i din tjänst. Detta betyder att du kan ansluta elektroniska lås till ditt system, och på så sätt förenkla dina rutiner.

I praktiken kan du antingen styra låset på distans när du vill, t.ex. för att låsa upp för hantverkaren och låsa igen när de lämnat, eller så skapar du en scen som gör saker automatiskt när du kör hemifrån. En annan fördel är att du i loggen ser exakt vilken av dina användare av SecuritasHome-systemet som låst eller låst upp dörren via appen, samt vid vilken tidpunkt. Ett exempel på hur du kan skapa en användbar scen som inkluderar låset kan vara följande;

När du kör hemifrån på morgonen så brukar du:

- Kolla att kaffekokaren är avstängd
- Kolla att vattentillförseln till diskmaskinen är avstängd
- Släcka belysningen i hallen
- Tillkoppla ditt larm i ”Borta-läge”
- Låsa ytterdörren

Om du skapar en scen för allt detta, så räcker det med en knapptryckning i appen för att allt ska genomföras (givetvis förutsatt att du har låset, fjärrströmbrytaren och ventilen för vattenavstängning inkopplade). Efter att du aktiverat scenen i appen så får du en bekräftelse på att alla momenten kunde genomföras, och du kan lämna hemmet i vetskap om att allt är lugnt! En annan användbar scen kan vara följande;

När du går och lägger dig på kvällen så brukar du:

- Släcka belysningen i hallen
- Tillkoppla ditt larm i ”Hemma-läge” (skalskydd)
- Kolla att ytterdörren är låst
- Tysta musiken från Sonos-högtalaren i köket

Samma sak här, om du bara skapar en scen för allt detta så räcker det med en knapptryckning i appen för att allt ska genomföras (givetvis förutsatt att du har låset, fjärrströmbrytaren och Sonos-högtalaren inkopplade). Möjligheterna med scener och elektroniska lås är många, och sällan har väl uttrycket ”bara fantasin sätter gränserna” varit mer passande!

Hur installerar och kopplar jag in låset?

Hur du installerar det fysiska låser beror på vilken modell av lås du har skaffat (se nedan för lås som är integrerade i plattformen). Vissa lås är enkla att installera själv, medan andra mer eller mindre kräver att man är väldigt händig, eller att en installatör gör jobbet.

Men efter den fysiska installationen av låset, så är länkningen till ditt SecuritasHome-system enkel. Du startar din SecuritasHome-app, väljer "Lägg till hårdvara" och följer instruktionerna som visas. Det kommer att krävas att du aktiverar låset, oftast genom en knapptryckning på låset, och sen är du redo att använda låset tillsammans med ditt SecuritasHome-system och kan skapa regler och scener som underlättar din vardag.

Vilka lås fungerar i plattformen?

Vi jobbar ständigt på att utöka antalet kompatibla lås, och i nuläget fungerar det med följande låstyper:

- ID Lock 150
- Danalock V3
- Danapad V3 (knappsats som kan användas tillsammans med Danalock V3)