2021-03-10 00:00
Mathias

Securitas är ett företag som startade sin resa 1934 under namnet Hälsingborgs Nattvakt. Med åren växte företaget och hade ett antal olika namn, men på 1970-talet så lanserades namnet Securitas, och den välkända logotypen med de tre röda prickarna blev känd. De tre prickarna står för Ärlighet, Vaksamhet och Hjälpsamhet.

Idag finns Securitas i mer än 50 olika länder, och vi är fler än 350 000 anställda, och huvudkontoret finns sen många år tillbaka i Stockholm.

Ända sen lanseringen av de tre prickarna har logotypen varit densamma, med bara några mindre ändringar i kulör och form, och du känner säkert igen dessa från dekaler, väktaruniformer och bilar som kör runt på våra gator.

En logotype och ett varumärke måste idag kunna användas på en mängd olika sätt, och därför presenterar vi nu vår nya logotype och profil. De tre prickarna finns kvar, men färgsättningen i bakgrunden kan variera beroende på var du ser oss. Det kan vara en ljus bakgrund, eller en mörkare marinblå bakgrund.

Det här betyder att vi över tid kommer att byta utseende på våra webbplatser, appen kommer att få en ny färg, och väktaren som kör ut vid ett larm kommer att ha en ny logga på armen och på bilen. Men oavsett var du ser oss så kan du vara säker på att det fortfarande är Securitas du ser och att vårt grundläggande budskap finns med oss - Ärlighet, Vaksamhet och Hjälpsamhet.

Bild på Securitas logotype

Bild på Securitas logotype

Bild på Securitasfordon med ny profil