2020-06-24 00:00
Mathias

Oavsett om du tänker spendera sommaren hemmavid eller på resande fot, så kanske du hamnar i en sits där det vore bra om grannen, eller någon annan bekant, kan kolla till ditt hus. De kanske ska ta in posten, ge katten mat eller vattna dina blommor.

I ditt SecuritasHome-system finns möjligheten inbyggt att du enkelt kan skapa användarkoder för att dina betrodda besökare ska kunna koppla till eller från ditt larm. Du kan skapa flera olika typer av användare;

- Alltid - En användare som närsomhelst kan koppla till eller från ditt larm. Skapar du en sådan här användare så ligger den kvar i systemet tills du manuellt tar bort den igen. Det här kan till exempel vara din granne som dessutom är kontaktperson för ditt larm, eller någon annan som du litar så pass mycket på att de alltid ska ha tillgång till larmet.

- Begränsat schema - En användare som du kan tidsbegränsa till vissa veckodagar och vissa tider på dygnet. Skapar du en sådan här användare så ligger den kvar i systemet tills du manuellt tar bort den igen. Det här kan till exempel vara grannen som vattnar blommorna, eller städhjälpen. Om du vet att städhjälpen ska vara på plats på måndagar och fredagar mellan 09.00-12.00, så anger du att deras kod bara ska fungera mellan dessa tider, och dessa dagar.

- Tillfällig åtkomst - En användare som kan koppla till och från ditt system närsomhelst mellan vissa datum. Den här användarens åtkomst till systemet kommer automatiskt att tas bort när datumet du angett som bortre gräns infaller. Det här kan till exempel vara en granne som ska kolla till din katt under en helg när du är bortrest, eller hantverkaren som ska måla om sovrummet när du är borta. Du anger då vilka datum som ska gälla, och efter de datumen så fungerar inte längre koden för att koppla till eller från larmet.

Bild på gränssnittet för att skapa en användare

Du skapar enkelt en användare i webbgränssnittet genom att klicka på ”Användare” i den vänstra menyn. Därefter väljer du ”Skapa ny användare”, och följer instruktionerna.

Vill du veta mer om skillnaden på en ”Användare” och en ”Inloggning” så kan du läsa mer här!

Vi på SecuritasHome önskar er alla en underbar sommartid, oavsett om du ska jobba, semestra hemma eller resa till landet för en välförtjänt vila!