2019-10-30 01:00
Mathias

Att planera sitt eget larm, att helt enkelt bestämma vilka komponenter man behöver, är ibland inte så enkelt. Vi på SecuritasHome jobbar inte med dörrknackning vid försäljning, så det finns ingen säljare ute vid köksbordet som planerar larmet åt dig. Men vi finns dock alltid tillhands via telefon och mail, du kan ringa våra innesäljare eller skicka ett mail, så assisterar vi gärna och kommer med tips och råd! Men om du vill planera lite hemma i lugn och ro, så finns det generellt några saker att tänka på;

Skalskydd

En sak man bör ta ställning till innan man börjar planera är om larmet även ska användas för att skydda ert hem när ni är hemma? För om man vill ha larmet aktivt på natten, när man sover, så kanske man vill ha några fler magnetkontakter som detekterar om en dörr eller ett fönster bryts upp. Det medföljer en magnetkontakt i grundpaketet, men har man fler ytterdörrar så kan det vara bra att skydda dessa med magnetkontakter.

Husdjur

Finns det husdjur i hemmet, och hur stora är dom? De rörelsedetektorer som finns till SecuritasHome är alla husdjursimmuna, vilket betyder att de inte utlöser larm för djur upp till en viss storlek. Men om hunden väger mer är 25 kilo så kan det bli problem, eller om man har en katt som ofta klättrar upp på möbler. En katt uppe på en möbel kan även den utlösa ett oönskat larm då detektorn tror att katten är större än vad den egentligen är.

Rökdetektorer

Hur stor är risken för brand? Använder ni mycket levande ljus? Finns det en eller flera öppna spisar? Sådana saker spelar in när man väljer att eventuellt komplettera med fler rökdetektorer än den som medföljer i grundpaketet.

Smarta Hem-funktioner

Vill ni även använda larmets Smarta Hem-funktioner? Om man kompletterar med fjärrströmbrytare så kan man få lampor att tändas automatiskt när solen går ner, eller bryta strömmen till kaffekokaren automatiskt. Under julen har man ofta en hel del ljusstakar, eller en julgran, och det är praktiskt att ha en eller flera fjärrströmbrytare som tänder och släcker automatiskt vid en viss tidpunkt.

Storlek på bostaden

Bor ni i en mindre lägenhet, eller i en stor herrgård? Hur många rum och dörrar/fönster finns det som ni vill skydda? Ofta kanske man inte behöver sätta rörelsedetektorer i alla rum, utan man nöjer sig med de rum där man tror att en tjuv enklast tar sig in. Har man specifika utrymme eller saker man vill skydda så ska man såklart även ta det i beaktande. Ett vapenskåp hos jägaren, garaget hos bilentusiasten eller frimärkssamlingen hos filatelisten. Allt har något värt att skydda!

Priset

Hur stort belopp är man villig att lägga på sitt larm? Ju fler komponenter, desto högre inköpskostnad. Din månadskostnad påverkas inte av antalet komponenter, du betalar samma månadskostnad oavsett om du har två eller tio magnetkontakter. Trots detta så är kostnaden såklart något man ska ta ställning till. Och givetvis kan man enkelt komplettera med fler komponenter i efterhand om man inte vill köpa allt på en gång.

Det här var några av de saker som kan vara bra att tänka på när man sitter vid köksbordet och funderar, men glöm inte att vi alltid finns redo att svara på era frågor! Ring oss på 0771-101090 eller skicka ett e-mail till Securitashome@securitas.se!