2024-04-23
Eddie

Från och med 24 april 2024 kommer du vid inloggning i appen få en rekommendation att aktivera autentiseringsfunktionen. Från och med 15 maj 2024 så kommer detta vara tvingande. Läs mer om varför vi inför detta. Längst ner i denna artikel finner du en kort steg för steg beskrivning för att aktivera funktionen. Önskar du support kring detta så finns vår support att nå på 0771-101090.  

I dagens digitala era är säkerheten på nätet mer avgörande än någonsin tidigare. Med ständigt ökande hot från hackare och cyberkriminella är det viktigt att vi tar våra digitala säkerhetsåtgärder på allvar. En av de mest effektiva metoderna för att skydda ditt konto är genom att använda tvåvägsautentisering (2FA). I detta blogginlägg ska vi utforska varför tvåvägsautentisering är så viktig och varför alla borde använda det.

Vad är tvåvägsautentisering?

Innan vi går djupare in på ämnet, låt oss först förklara vad tvåvägsautentisering faktiskt är. Tvåvägsautentisering är en säkerhetsåtgärd som kräver två olika metoder för att bekräfta din identitet innan du får tillgång till ditt konto. Det kan innebära att du förutom ditt lösenord också behöver ange en engångskod som skickas till din mobiltelefon eller e-postadress. På så sätt blir det mycket svårare för obehöriga att komma åt ditt konto även om de lyckas få tag på ditt lösenord.

Varför är tvåvägsautentisering viktigt?

Ökad säkerhet: Genom att kräva ytterligare bekräftelse utöver lösenordet blir det betydligt svårare för hackare att komma åt ditt konto. Även om de lyckas stjäla ditt lösenord, skulle de ändå behöva tillgång till din mobiltelefon eller e-post för att kunna logga in.

Skydd mot phishing: Phishing är en vanlig metod som används av cyberkriminella för att lura människor att avslöja sina inloggningsuppgifter. Genom att använda tvåvägsautentisering blir det mycket svårare för en hacker att lyckas med en phishing-attack eftersom de också skulle behöva få tag på den andra autentiseringsfaktorn.

Förhindrar obehörig åtkomst: Många av oss använder samma lösenord för flera olika konton, vilket innebär att om ett konto komprometteras kan det öppna dörren för att flera andra konton också blir hackade. Tvåvägsautentisering minskar risken för detta genom att lägga till en extra säkerhetsnivå.

Standard för säkerhet: Många stora internetföretag och organisationer använder redan tvåvägsautentisering som standard på grund av dess effektivitet när det gäller att skydda användarkonton. Genom att använda det själv följer du branschstandarder och visar att du tar din digitala säkerhet på allvar.

Tvåvägsautentisering är en kraftfull säkerhetsåtgärd som alla bör använda för att skydda sina onlinekonton. Genom att kräva en extra autentiseringsfaktor för att få tillgång till ditt konto, ökar du säkerheten avsevärt och minskar risken för att bli hackad. Så var smart, aktivera tvåvägsautentisering idag och gör din digitala närvaro så säker som möjligt. Ditt framtida digitala jag kommer att tacka dig för det!

Det finns tre sätt att aktivera tvåvägsautentisering, via sms, e-post eller genom att ladda ner appen Authenticator.

1. Logga in på ditt konto.
2. Gå till Inloggningsinformation.
3. Välj Tvåfaktorsautentisering.
4. Välj din föredragna metod:

Via sms:

1. Ange ditt mobilnummer och operatör samt klicka på "Skicka kod".
2. Ange koden som du erhåller via sms.

Via e-post:

1. Ange din e-postadress och klicka på "Skicka kod".
2. Kontrollera din inkorg efter koden och ange den på 2FA-inställningssidan.

Via Authenticator:

1. Ladda ner en Authenticator-app (som Google Authenticator eller Microsoft Authenticator) på din smartphone.
2. Lägg till ett nytt konto i Authenticator-appen och skanna QR-koden som visas på skärmen.
3. Ange koden från Authenticator-appen för att verifiera installationen.