2019-11-20 00:00
Mathias

En ”Regel” är ett sätt att få något att hända automatiskt i ditt system. Det kan t.ex. vara att belysningen i källaren ska tändas automatiskt när du öppnar källardörren (vilket kräver att du har en magnetkontakt monterad på källardörren), eller att din belysning ska tändas när ett inbrottslarm löser ut.

Du når funktionen på Mina Sidor genom att välja ”Automatisering” i menyn till vänster, och det första du ser är en överblick av reglerna som redan finns i ditt system. Regler du själv skapat kan du inaktivera genom att klicka på det blå reglaget till höger om regeln. Vissa andra regler är automatiskt skapade och kan inte inaktiveras, t.ex. regeln som gör att en Rörelsedetektor med kamera tar en bild vid larm. För att ta bort en regel från ditt system så klickar du på ikonen som liknar en soptunna till höger om regeln, och för att redigera en regel så klickar du på ikonen som liknar en penna.

ADC - Regler

Hur skapar jag en ny regel?

För att skapa en ny regel så klickar du på ”Skapa ny regel” uppe till höger i fönstret. På sidan som sen visas väljer du först att ge regeln ett passande namn, därefter väljer du vilken aktivitet som ska trigga regeln, och därefter vad som ska ske när regeln triggas.

En vanlig regel kan vara att du t.ex. vill att din fjärrströmbrytare till kaffekokaren ska slås av när du tillkopplar ditt larm. Du kallar då regeln t.ex. ”Kaffekokare av”, väljer att ”Larma på/av” ska trigga regeln, och därefter att det är fjärströmbrytaren till kaffekokaren som ska slås av. Du kan också skapa en regel som t.ex. släcker belysningen åt dig automatiskt när du lämnar ditt hem, och då använder du dig av geografiska zoner och geo-staket.