2019-09-19 00:00
Mathias

En av de stora fördelarna med ett SecuritasHome-system är att systemet har stöd för någonting som heter Z-wave. Z-wave är ett sätt för trådlösa komponenter att kommunicera, och följer mer eller mindre en viss standard. Vill du veta mer om hur Z-wave fungerar kan du läsa om det här!

Att det finns en standard betyder att du som kund inte måste använda just vår modell av t.ex. fjärrströmbrytare till ditt system, utan du kan (oftast) använda en annan fjärrströmbrytare med Z-wave stöd om du så önskar. Orsaken till att du vill använda en annan modell kan vara att du redan har sådana hemma, eller att du vill ha ett annat utseende på dina fjärrströmbrytare.

Inkopplingen av Z-wave komponenter i ditt SecuritasHome-system kan variera lite beroende på vilket fabrikat på komponent du väljer, men principen är oftast densamma och det leder sällan till några bekymmer under installationen! Hur du installerar olika komponenter hittar du i vår användarmanual, som finns för nerladdning här!

Notera även att du måste ha korrekt abonnemang till ditt SecuritasHome-system för att du ska kunna använda smarta hem-tjänster. Om du inte har tjänsten i ditt abonnemang, vänligen kontakta vår kundtjänst på telefon 0771-101090 för hjälp med att uppgradera ditt abonnemang.

Betyder det här att jag kan koppla in vilken Z-wave enhet som helst?

Nej, riktigt så enkelt är det inte. Då Z-wave används inom många olika områden relaterat till det smarta hemmet, så finns det typer av komponenter som ännu inte stöds av SecuritasHome-systemet. I skrivande stund är det framförallt olika typer av fjärrströmbrytare (Smart-Plugs, Power-Plugs etc.), dimmers och vattenavstängningsventiler som stöds, och vi har själva testat och konstaterat att de fungerar bra! Notera att du alltid måste följa tillverkarens rekommendationer av komponenten, och att support av dessa komponenter sker av den återförsäljare som du köpt komponenten av.

Kontakta gärna oss om det uppstår frågor!