2020-11-11 00:00
Mathias

Numera är det många leverantörer som kan leverera IP-kameror som ett tillval till ditt larmsystem. Gemensamt för de flesta är att de levererar kamerorna som en separat lösning i en egen app i din telefon, vilket såklart leder till att man missar möjligheten att låta kamerorna och larmet fungera tillsammans.

Vi på SecuritasHome har redan från starten haft alla funktioner i ett och samma system och app så att du ser status på ditt larm, ditt lås, dina lampor och dina kameror på samma ställe. T.ex. så kan du låta en lampa tändas automatiskt när en av dina kameror upptäcker en person, eller låta dina kameror spela in ett klipp när en dörr öppnas. Det är så vi tycker att ett modernt larm ska fungera!

Men nu tar vi det ett steg längre och lanserar en funktion som ger möjlighet till ännu snabbare agerande från våra operatörer på larmcentralen, och där dina IP-kameror spelar en central roll. Som du kanske läst här i bloggen så har alla våra kameror möjlighet till att aktivera videoanalys, och med hjälp av denna så kan kamerorna notifiera dig om det är en person, ett fordon eller ett djur som syns i kameran. Vår nya funktion betyder att alla rörelser kommer att analyseras oavsett om du aktiverat en regel för videoanalys eller inte, och om en person varit synlig i en kamera stunden innan ett inbrottslarm löses ut så kommer vår larmoperatör att få veta det i samma sekund som inbrottslarmet kommer in till vår larmcentral.

I praktiken så betyder det att vår operatör i larmcentralen direkt får veta om en person varit i närheten av fastigheten inom 15 minuter innan ett inbrottslarm löst ut, och operatören kan utifrån det snabbt agera och fatta beslut om vilken åtgärd som krävs.

Självklart så står din integritet i fokus, och detta kommer bara att vara aktivt på de IP-kameror som du gett larmcentralen tillåtelse att se bilder från vid larm. Utan din direkta tillåtelse så kommer ingen annan är du själv åt att se bilder från dina kameror.

Bild på videoanalys

Funktionen aktiveras automatiskt för alla våra kunder med IP-kameror, så du behöver inte aktivera något. Om du inte har IP-kameror och vill införskaffa sådana så hittar du dessa i vår webbshop och det krävs att du har abonnemanget Premium. Vill du uppgradera till Premium eller har frågor om våra funktioner så kontakta oss gärna på 0771-101090.