2020-06-10 00:00
Mathias

Nu har vi aktiverat en funktion, kostnadsfritt för alla våra kunder med IP-kameror givetvis, som gör det möjligt för dina kameror att sköta automatiseringen av dina lampor och fjärrströmbrytare (och i vissa fall bevattningsventiler).

Som du kanske vet sen tidigare så kan dina IP-kameror använda videoanalys för att detektera och avgöra om det är en person, ett fordon, ett djur eller något annat som rör sig framför din IP-kamera. Beroende på vad det är för objekt som rör sig framför din kamera, så kan du välja att få en notifiering till din telefon (eller via e-post), men bara om det är ett objekt av den typen som du vill bli notifierad om. Du är kanske inte intresserad av att veta att det är en katt på din infart, men du är definitivt intresserad av att veta om det går en person på din infart, eller hur?

Nu kan du även använda denna funktion för att aktivera dina lampor eller fjärrströmbrytare, baserat på vad det är för objekt som IP-kameran detekterar. T.ex. vill du kanske tända ytterbelysningen om det är en person som detekteras, men inte tända ytterbelysningen om det bara är grannens katt som passerar över gräsmattan. Har du problem med rådjur i trädgården vill du kanske att bevattningsanläggningen ska starta och spruta vatten när rådjuren detekteras, för att skrämma bort dom? Men när grannen kommer på besök ska bevattningsanläggningen inte starta. Eller varför inte tvärt om kanske, som en liten överraskning för grannen?

Du hittar inställningarna för detta under rubriken ”Automatisering”, och sen klickar du dig fram till ”Skapa ny regel” och välj ”Videoregel”.

Bild på videoregel

Observera dock att triggningen av lampor eller bevattning sker med en viss fördröjning. Anledningen till detta är att när kameran detekterar en rörelse, så laddas filmklippet upp till en server som utför videoanalysen och avgör vilken typ av objekt det är på filmen. Det gör att en viss fördröjning uppstår, och hur stor denna fördröjning är beror på uppkopplingshastigheten. Vid tester har vi sett ett snitt på ca 30 sekunders fördröjning.

Har du frågor kring denna funktion så kontakta oss på telefon 0771-101090!