2022-08-31 00:00
Mathias

Visste du att du kan ha koll på din elförbrukning med hjälp av SecuritasHome? Och att använda larmets smarta funktioner för att faktiskt sänka din elförbrukning och därmed spara pengar?

SecuritasHome är inte bara ett inbrottslarm och kameraövervakning, utan det finns även smarta-hem funktioner inbyggt i systemet. T.ex. så kan du mäta elförbrukning på lampor och kylskåp eller andra elektriska apparater, du kan släcka belysning automatiskt och du kan automatisera värmen i ditt hus så att det anpassas till dina behov. För att använda nedanstående funktioner så krävs det att du har abonnemanget ”Plus” eller ”Premium”.

Skapa schema och regler för din belysning

Om du monterar fjärrströmbrytare på dina lampor så kan du enkelt tända och släcka belysningen i appen, men du kan också skapa scheman och regler för hur belysningen ska tändas och släckas automatiskt efter dina behov. Du kan läsa mer om hur du skapar scheman och regler här och här!

Schema – Du kan skapa ett veckoschema som automatiskt tänder din belysning ett visst klockslag, eller vid solnedgången, och som automatiskt släcker belysningen vid ett annat klockslag. På så sätt så behöver inte belysningen vara tänd hela natten, utan endast på kvällen och morgonen när den faktiskt behövs. (Det krävs att du har en fjärrströmbrytare inkopplad till den specifika lampan.)

Regler – Du kan skapa en regel som automatiskt tänder en lampa i t.ex. källaren när källardörren öppnas, och som automatiskt släcker lampan igen efter 15 minuter. Eller så låter du rörelsedetektorn i garaget tända belysningen automatiskt när det sker en rörelse när larmet är frånkopplat. (Det krävs att du har en fjärrströmbrytare inkopplad till den specifika lampan, samt en detektor som kan trigga lampan. Det kan t.ex. vara en rörelsedetektor eller en magnetkontakt.)

Regler för IP-kameror – Du kan låta en regel i dina IP-kameror automatiskt tända en lampa, så om din IP-kamera upptäcker en person eller ett fordon, så tänds ytterbelysningen och släcks igen efter t.ex. 15 minuter. På så sätt så behöver inte din ytterbelysning stå tänd hela kvällen och natten, utan istället bara vara tänd när det behövs. (Det krävs en IP-kamera för att trigga en regel, samt en fjärrströmbrytare inkopplad till den specifika lampan.)

Mät elförbrukningen

Om du har en fjärrströmbrytare som har inbyggd energimätning så kan du enkelt hålla koll på vad den specifika lampan, eller frysskåpet, drar i effekt. På så sätt kan du ha koll på din elförbrukning och vara medveten om vilka apparater som drar mycket effekt. Du kan läsa mer om denna funktion här!

Styr din värme

Du kan såklart koppla in ett element för direktverkande el på en fjärrströmbrytare, och lägga ett schema för detta, men om du har t.ex. en luft/luft värmepump, eller golvvärme så finns det smartare sätt. Användningsområdet är helt enkelt att du automatiskt kan sänka temperaturen i ditt hem när du inte är hemma eller sover, och höja temperaturen när du faktiskt är hemma och vill ha det lite varmare. Beroende på vad du har för värmesystem så ser lösningen lite olika ut, men t.ex. så finns det en smart enhet som agerar fjärrkontroll till din luft/luft värmepump så att du kan styra den via appen, eller automatisera värmen med schema. Du kan skapa regler som sänker din temperatur inomhus en viss tid, eller när du tillkopplar larmet, och tvärtom när du frånkopplar larmet. Lösningarna är många, och du kan se en del av de enheter som SecuritasHome har stöd för här! Vill du bara ha koll på temperaturen på en plats, inomhus eller utomhus, så rekommenderar vi vår temperatursensor.

Vissa av de ovan nämnda smartahem-enheterna säljer vi inte själva, utan du kan enkelt skaffa dom via din lokala elektronikhandlare, eller beställa på nätet. De tillbehör som vi själva säljer hittar du här!

Skulle du ha frågor kring hur du skapar regler, hur dessa fungerar, eller helt enkelt vill kolla vilka enheter som SecuritasHome stödjer – tveka inte att kontakta oss på telefon 0771-10 10 90 eller skicka e-post på larmsupport@securitas.se !