2020-05-27 00:00
Mathias

Om du har haft ditt SecuritasHome-system ett tag så har du säkert fått en eller flera notifieringar i din telefon angående ”Oväntad aktivitet”. Funktionen ”Oväntad aktivitet” innebär att ditt system har lärt sig hur du brukar använda systemet under dygnet, vilka dörrar du öppnar och vilka rum du brukar röra dig i, och meddelar dig om något oväntat inträffar.

Funktionen är aktiv oavsett om ditt larm är tillkopplat eller inte, och är tänkt att göra dig uppmärksam på händelser som verkar ovanliga eller oväntade. När något händer så skickas en notifiering till din telefon, och/eller ett e-mail till en mottagare.

Låt oss ta ett exempel; din källardörr (som det sitter en magnetkontakt på) brukar aldrig öppnas mitt på dagen under vardagarna, men däremot så öppnar du den regelbundet under kvällar och helger. En dag så arbetar du hemifrån och har ett ärende i källaren och öppnar din källardörr, och plötsligt så plingar det till i din telefon och du har ett meddelande där det står ”Oväntad aktivitet - Källardörr öppnades klockan 13.47”.

Den oväntade aktiviteten skickas inte som ett larm till larmcentralen, eftersom inbrottslarmet inte var tillkopplat. Om du fortsätter att öppna dörren under vardagseftermiddagarna så kommer istället systemet att lära sig att det är ett normalt beteende, och slutar därför att skicka notifieringar till dig.

Bild på Oväntad aktivitet

Funktionen är aktiv i ditt system från början, men det tar ca 7 dagar för systemet att lära sig hur du använder dina dörrar och rum. Du får ett mail från systemet när funktionen är klar att använda.

Vill du justera inställningarna, nollställa beteendet eller ändra känsligheten, så når du alla funktionerna genom att logga in på Mina Sidor via en dator, och därefter välja ”Meddelanden” och ”Aviseringar”. Där hittar du en regel som heter just ”Oväntad aktivitet”, och skulle du klicka på regeln så kan du justera vad du vill bli notifierad om, samt vilka tider du vill att regeln ska vara aktiv.

Har du frågor kring funktionen så är du välkommen att ringa oss dygnet runt på telefon 0771-101090.