2020-04-08 00:00
Mathias

Det är med bestörtning som vi på SecuritasHome ser hur utbrottet med Corona sprider sig över världen och Sverige, och våra tankar finns hos alla som känner sig oroliga, sjuka eller på annat sätt drabbats av epidemin.

På SecuritasHome, som är en del av Securitas Sverige, så försöker vi att driva verksamheten vidare på samma sätt som tidigare och vi har tagit fram interna riktlinjer som du kan läsa mer om här! Skulle du ha minsta fråga, eller oro, över hur din säkerhet i ditt hem påverkas så tveka inte att kontakta oss dygnet runt på telefon 0771-101090.

Ditt larm påverkas såklart inte av epidemin, men det finns ändå vissa saker som du kan tänka på i dessa tider. Det mesta känner du säkert igen från Folkhälsomyndighetens riktlinjer, men vissa saker kan vara bra att påminna om igen.

- Tvätta av din manöverpanel regelbundet för att minska risken för smittspridning via denna. Använd en trasa med handsprit eller med en mild tvållösning.

- Då din manöverpanel oftast sitter i anslutning till din ytterdörr så passa på att även tvätta av ditt handtag på din dörr, och även din ringklocka om du har en sådan.

- Har du barn som kommer hem ensamma efter skoldagen, eller vill du bara påminna dig själv, så sätt en lapp bredvid manöverpanelen med texten ”Välkommen hem, glöm inte att tvätta händerna”! För när man som 12-åring kommer hem efter en skoldag så står ofta en korvmacka med O´boy högre på prioritetslistan än att tvätta händerna, så då kan en påminnelse vara bra!

- Din mobiltelefon använder du till många saker under dagen, och mest troligt även till att styra funktioner i ditt larm. Tvätta av mobiltelefonen regelbundet, även här med en trasa med handsprit eller med en mild tvållösning. (Kontrollera mobiltillverkarens råd för rengöring av telefonen först).

- Övriga komponenter i ditt larm är oftast av den typ som du sällan rör vid, och därför är såklart behovet av rengöring av dessa minimalt. Men om du ändå gör en snabbtvätt av manöverpanel och telefon, varför inte passa på att damma av dina rörelsedetektorer och rökdetektorer med en dammvippa eller en lätt fuktad trasa.

- De flesta tillbringar mer tid hemma just nu än vad de gjort på länge, och har du fått notifieringar om att det snart är dags för batteribyte så kan det vara lämpligt att utföra dessa nu. Du hittar batterier (och andra tillbehör) i vår webbshop.

- Skulle det vara så att du vill köpa ett larm, eller bygga ut ditt larm med fler komponenter, så kan det vara bra att veta att vi även har vidtagit alla åtgärder vi kan vid vårt logistikcenter som skickar ut hårdvaran. Enligt den forskning som finns tillgänglig för tillfället så kan eventuella viruspartiklar bara överleva en kort period på objekt, och därför är det att anse som osannolikt att eventuell smittspridning skulle kunna ske via en kartong som vi skickar ut via vårt logistikcenter.

- Men det viktigaste av allt - när du nu spenderar mer tid hemma - umgås med familjen, och ring dina anhöriga och vänner för att stämma av att allt är okej. Undvik onödiga resor och stanna hemma om du är sjuk. Allt enligt de råd som Folkhälsomyndigheten ger ut löpande.

Var rädda om er!