2020-02-12 00:00
Mathias

SecuritasHome är det enda hemlarmet på marknaden som säljs av Securitas Sverige AB. Ett larm som säljs av Securitas Sverige, support ges av Securitas Sverige, är kopplat till Securitas Sveriges Larmcentraler och där Securitas väktare kommer ut för att åtgärda eventuella larm.

Inte alltför sällan stöter vi på personer som tror sig ha ett hemlarm från Securitas, men som blir förvånade när vi påpekar det faktum att bara för att väktaren som kom vid larm tillhörde Securitas Sverige, så betyder det inte att larmet är från Securitas Sverige! Krångligt, eller hur? Låt oss försöka att reda ut det;

Securitas Sverige AB

Securitas i Sverige är unika genom att vi har en stor mängd väktare ”på fältet”. Vi har väktare, ordningsvakter, skyddsvakter med mera, och de finns där ute för att göra er vardag tryggare. Utöver vår personal på fältet så har vi såklart larmoperatörer, tekniker och tjänstemän, och tillsammans summerar vi ihop till knappt 10 000 medarbetare i Sverige. Med en sådan organisation så är det oundvikligt att vi även måste hjälpa kollegor i branschen på olika sätt, och här tänkte vi försöka förklara hur det kan gå till när det gäller olika typer av hemlarm;

Vårt egna larm - SecuritasHome

Ett hemlarm som säljs av Securitas Sverige, support ges av Securitas Sverige, är kopplat till Securitas Sveriges Larmcentraler och där Securitas väktare kommer ut för att åtgärda eventuella larm. Det naturliga valet för den som vill ha en part att kommunicera med gällande sin trygghet i hemmet!

Våra utryckningar till partners

Det finns företag som bedriver försäljning och installation, och som dessutom har en egen larmcentral. De har dock inga egna väktare, eller i alla fall inte egna väktare i det aktuella geografiska området. Företaget anlitar Securitas Sverige AB för att göra utryckningarna, och det betyder att väktaren som kommer vid larm är från Securitas, men larmet kan vara kopplat till ”Larmcentral XYZ” och installerat av ”Installatörsfirman AB”.

Våra larmcentraler till partners

Runt om i landet finns det massor av duktiga och professionella larminstallatörer, men de fokuserar mest på att installera larmet, och ibland på att sälja larmet. Inom Securitas kallar vi de ofta ”3PI”, vilket betyder ”3:e Parts Installatörer”. Ett företag som installerar ett larm, kopplar det till Securitas Larmcentral, och därmed är det Securitas väktare som kommer och åtgärdar vid ett utlöst larm!

Ett pussel, kontra en hel bild

Summerar vi ihop det här kan det vara så hos en konkurrent att larmet marknadsförs under ett varumärke, men i själva verket är det ett företag som säljer larmet, ett annat företag som installerar larmet, ett tredje företag som agerar larmcentral, och i fjärde hand skickas larmet till Securitas väktare för att vi ska åtgärda ett utlöst larm. För det mesta går det bra, men det är också mycket som kan gå fel i en sådan kedja.

Om det t.ex. sker ett inbrott och larmet av någon anledning inte löser ut, beror det då på att säljaren designat larmet felaktigt? Eller är det installatören som monterat felaktigt, eller kanske har larmcentralen missat något? Allt kan hända i en lång kedja, och ju längre kedja desto större risk! Därför poängterar vi ofta att vi på Securitas Sverige är ett företag som levererar allt - från försäljningen på securitashome.se, till väktaren som åtgärdar det utlösta larmet!

Securitas Sverige AB - Historiken kring företaget och dess hemlarm

1934 köpte Erik-Philip Sörensen ett litet vaktbolag med namnet Hälsingborgs Nattvakt, i just Helsingborg. Med tiden växte verksamheten, framförallt genom uppköp av mindre säkerhetsföretag i södra Sverige.

1935 ändrades namnet till Förenade Svenska Vakt AB

1942 startades det första kontoret i Stockholm.

1949 grundades företaget AB Securitas Alarm, som skulle bli bolagets tekniska avdelning.

1972 samlades de olika företagen under ett och samma namn, Securitas. Det var också då den välkända logotypen med de tre röda prickarna kom till. De tre röda prickarna står för våra grundläggande värderingar; Ärlighet, Vaksamhet och Hjälpsamhet.

1988 startade Securitas Sverige en avdelning som skulle syssla med hemlarm och företagslarm till mindre företag. Denna avdelning fick namnet Securitas Direct.

2006 sålde Securitas Sverige AB av företagsdelen som hette Securitas Direct, och numera finns inga ägarförhållande kvar mellan de båda bolagen. Securitas Direct har sen dess arbetat in namnet Verisure som ett namn på framförallt deras trådlösa hemlarm, medan delen som jobbar med deras företagslarm heter Securitas Direct Professional.

2008 så startade Securitas Sverige AB en avdelning som skulle leverera hemlarm till privatpersoner, och avdelningen fick namnet Securitas Hemlarm.

2019, i september, så bytte Securitas Hemlarm namn till SecuritasHome, som en del i en internationell satsning och SecuritasHome finns i dagsläget i Sverige, Belgien och Nederländerna under samma namn. Securitas Sverige AB ligger idag i framkant med både väktartjänster, ordningsvakter, skyddsvakter, larmcentraler, kameralösningar, brand & räddningstjänster med mera. Antalet anställda är ca 10 000 i Sverige, och ca 350 000 internationellt. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hoppas att det här redde ut lite frågetecken, annars är ni alltid välkomna att kontakta oss på 0771-101090 för att ställa era frågor angående vår verksamhet!