2022-02-02 00:00
Mathias

Det har länge funnits möjlighet att ansluta IP-kameror till vårt inbrottslarm, och då ha möjligheten att se allt av intresse i samma app. Med hjälp av den inbyggda videoanalysen så kan man få notifieringar i appen och e-post om intressanta händelser, samtidigt som man kan använda videoanalysen till att t.ex. tända ytterbelysningen om en person upptäcks.

Vi har samtidigt vetat om att många har ett intresse av att endast ha ett system för videoövervakning, helt utan inbrottslarm och andra funktioner. Det kan vara att man har en annan leverantör av inbrottslarmet, eller så kanske det finns andra anledningar.

Nu lanserar vi på SecuritasHome därför ett paket för endast videoövervakning. I paketet ingår det två IP-kameror av valfri typ, och dekaler som informerar om att kameror finns på platsen. Paketet kan byggas ut och inkludera fler kameror än så, men i månadskostnaden ingår tjänsten för max 4 kameror. Vill man kunna ansluta fler än 4 kameror så kontaktar man oss så tittar vi på en lösning.

Installationen är enkel - när du köpt paketet i vår webbshop så får du dina kameror hemskickade med posten. Du får i god tid innan dess ett e-mail med en ”Kom-igång”-länk, och när du klickar på länken så kan du skapa upp ditt konto, och ange vilka fler användare du vill ska kunna se bilder från ditt system. Du får instruktioner i appen, eller via datorn, om hur du ansluter dina kameror och efter att du anslutit dina kameror är du igång! Kamerorna ansluts antingen till ditt egna WiFi, eller via nätverkskabel till din router/switch, beroende på modell av kameror som du väljer.

När väl kamerorna är anslutna är det enkelt att skapa regler för inspelning och notifieringar, du kanske vill ha en notifiering om en person kommer gående på din infart, eller om ett djur passerar över dina barns sandlåda? Dina förutsättningar styr, och det finns en mängd regler i videoanalysen som du kan använda dig av. Läs mer om hur videoanalysen fungerar här!

Beroende på kameramodell så finns det i många fall även stöd för att du kan montera ett SD-kort i kameran, och på så sätt låta kamerorna spela in vid minsta rörelse, eller kontinuerligt om du önskar det. Läs mer om inspelning på SD-kort här!

Priset på vårt nya startpaket är 1495 kr inkl. moms för köpet av kamerorna, och månadskostnaden är 149 kr inkl. moms. Observera att dina kameror inte skapar larm till vår Larmcentral, och därför agerar vare sig Larmcentralen eller våra väktare om något syns i dina kameror.

Du hittar vårt nya startpaket här i webbshoppen.

Har du frågor eller funderingar kring detta, tveka inte att kontakta oss via vår chatt eller via telefon 0771-101090.